Dikuasakan oleh Blogger.

HATI RAMADHAN

Jumaat, 21 Ogos 2009

salam,
maaf dah lama tak update blog kerana minggu ni full asrama n trial PMR.Insyaallah post kali ni ana nak citer mengenai pengalaman ana waktu ramadhan dulu-dulu dan sedikit cadangan untuk antum.
Waktu umur ana darjah 5, ana slalu tengok mak ana masak jadinya tekak terlapang untuk rasa,masa tu dah pukul 5 got jadinya kerana tiba-tiba terpikat dengan sup tu ana terus buka dan pelahap tanpa belas kasihan lepas makan tu rasa menyesal pulah sbb nanti tak dapat duit raya banyak hehe.

waktu f2 ana ade join satu kumpulan yang memperbaiki hati,di sini ade seorang abang yang pegang dan jaga dalam pembentukan hati ana, jadinya ana diberi tugasan utk tilawah,solat sunat dan sebagainya,bila ana makin kerap buat perkarani hati ana rasa lain sangat dan pada masa yang sama ramadhan pon datang.Waktu ni ana rasa kelainan merasakan hati bagai dibentuk dan tenang dan dapat mengawal maraH.sEMENJAK TU ANA BERMINAT MENGENALI ISLAm SECARA EKSPLORASI jadinya dengan kesungguhan mahu belajar ana pon jumpa ngan ramai orang .Tapi yang kelakarnya waktu tanya ana kena bumping baru blh tanya.Ishishish. Kerana masa tu ana dengar citer pintu syurga ar-rayyan akan dimasuki oleh orang islam yang berpuasa dan menanyakan makanan yang utama dalam berbuka seperti kurma,kismis dan sebagainya,

insyaallah ramadhan kali ni naqib ana cadangkan agar buat list apa yang kiita nak capai dalam ramadhan kali ni supaya ia dapat meningkatkan amal kita. Tapi nanti puasa jangan lupa ana. Sori kalau post ni boring. Untuk sesiapa yang pelik kenapa ana letak blog ni bulan itu setia tak yah pikirkan lagi eh tq.puasa banyakan senyum HIDUP AMIR.

Read more...

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP